Apa Perla Moldovei este o apă oligominerală natural alcalină, având pH-ul cu valoarea 8,8. Alcalinitatea este dată de bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) care se găseşte natural în această apă rară. Extrasă de la 210 m adâncime, apa Perla Moldovei nu este supusă niciunui proces care să-i modifice compoziţia chimică sau alcalinitatea, fiind îmbuteliată în aceeaşi stare în care se găseşte şi în adâncuri.
Apa Perla Moldovei este o combinație excepțională de pH (8,8 - 9,0) și alcalinitate (alcalinitate totală: 250 mg/l) fiind, probabil, singura apă plată oligominerală din Europa cu pH mai mare de 8,5 și o alcalinitate totală mai mare de 160 mg/l
Perla Moldovei se remarcă și printr-un gust remarcabil, premiat de Institutul Național pentru Gust și Calitate (ITQI Bruxelles) și la Concursul Național al Apelor Minerale (CNAM 2014). Reziduul fix de 333 mg/l recomandă această apă pentru consumul zilnic, fără restricţii.
Conform buletinului de analiză numărul 1045-1047, eliberat de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Buzău pe data de 23.07.2013, apa Perla Moldovei prezintă următoarele caracteristici:
- nitriţi: sub 0,001 mg/l (limita maximă de admisibilitate pentru consumatori este de 0,5 mg/l);
- nitraţi: sub 0,6 mg/l (limita maximă de admisibilitate pentru consumatori este de 50 mg/l).
Apa Perla Moldovei este foarte plăcută la gust şi proprietăţile ei fizico-chimice o recomandă pentru consumul zilnic, fără restricţii.